Smykker

"Hvilke materialer er de smykker du sætter i lavet af?”

Smykket du får i fra starten er lavet af Titanium da det er 100% allergifrit. Senere hen når du er helet kan kirurgisk stål eller guld bruges. Mine smykker kommer fra en fast leverandør i England, der er kendt for sine høje kvalitetskrav og evne til at levere til tiden. Alt hvad jeg arbejder med er autoklaveret (steriliseret som på et hospital) og der bliver kun brugt engangskanyler. Generelt kan man sige at det vigtige er at smykket er fri for ethvert materiale der kan fremkalde allergiske reaktioner. Det skal selvfølgelig også være sterilt (fri for enhver form for bakterier og vira) når det sættes ind i kroppen.

Titanium: Standart materialet som bliver brugt til alle nye piercings. Godkendt af EU lovgivningen. BEMÆRK: Kun den bedste Titaniumlegering bliver brugt; den er godkendt til knogleimplantater.

Kirurgisk stål: Det historisk mest brugte materiale er kirurgisk stål. Kirurgisk stål er "sølvfarvet", forholdsvist billigt og meget udbredt. På trods af den lave pris på smykker af kirurgisk stål ses der ofte "kopiprodukter" lavet af ukendte legeringer hos discount piercere, gadehandlere, på festivaler og hos visse "tøj og smykker" butikker. Eftersom Titanium er så meget bedre end Kirurgisk stål ser jeg ingen grund til at bruge Kirurgisk stål

Nobium: Vil man have farver på sine ringe er Niobium en mulighed. Niobium er et letmetal der lader sig farve i et utal af forskellige farver. Niobium er 100% allergifrit ligesom titanium. Da der er så mange forskellige kombinationer af størrelser og farver tages det kun hjem på bestilling.

Guld: Det klassiske materiale der altid har tiltrukket mennesket. Jeg anbefaler 18 karat og tager det kun hjem på bestilling. Guld er, selv ikke i 18 karat helt optimalt at sætte i et ny piercing. Det bedste er at lave piercingen med Titanium for så, når den er helet at skifte til guld. Bemærk i øvrigt at jeg har nogle meget konkurrence dygtige priser også på guld. De guldsmykker der bestilles hjem kommer fra en guldsmed i Sverige der er specialist i netop piercing smykker. Det guld han bruger er en legering der er optimeret til piercing. Alt er desuden håndlavet.

Sølv: Er et af de klassiske materialer, har en smuk glans, er let at forarbejde - Men det egner sig ganske simpelt ikke til piercings da risikoen for allergi er alt for stor.

Bestilling af spc. smykker: Ved bestilling af smykker betales forud.