Etik

"Jeg piercer ikke uden at tænke. Af og til kan det være nødvendigt at sige nej. Først og fremmest for at beskytte dig! Professionalisme drejer sig nemlig om at beskytte kunden, frem for at tjene penge på ukritisk at udføre ting, der enten kan eller vil gå galt". Lars Dalgas

Der er også en aldersgrænse i min butik: Man skal være fyldt 15 år for at blive piercet.. Lige som der er en aldersgrænse for at blive tatoveret henne hos tatovøren: Man skal være fyldt 18 år for at blive tatoveret..

Jeg stiller også krav til kunderne: Anstændig opførsel, du møder ingen fulde mennesker i butikken. Respekt for andre, du skal heller ikke udsættes for negative udfald eller tåbelig opførsel. Jeg forbeholder mig også retten til at nægte at udføre en piercing. Jeg vil ikke lave en piercing jeg ved ikke vil kunne fungere, eller som vil kunne give dig komplikationer. Det er mit ansvar at du bliver behandlet ordentligt. Jeg piercer heller ikke folk der er berusede eller under indflydelse af andre rusmidler. Jeg har piercet professionelt LÆNGE… Startede med at pierce i 1989 og har levet af det siden 1995. Og jeg har løbende gennem hele min karriere haft kontakt med to dygtige folk: en kirurg og en tandlæge. Med disse kontakter har jeg været så ufattelig heldig at jeg har kunnet holde mig helt på forkanten med den viden der skiller mig fra andre piercere. Min viden er din sikkerhed. – Alt dette er ikke noget der står stille, det er en proces hvor indlæringen aldrig stopper.

Når du går rundt og ser andre steder hvor de piercer tænker du sikkert: ”Orv det er da billigt, der kan man også blive piercet!”

Problemet er bare at der efterhånden er flere dårlige end gode piercere. Det er ikke noget problem at smutte på et af de efterhånden mange ”piercing kurser” for så at starte et piercing studio ud mellem tøjstativerne i butikken eller fordi man ikke sælger hjemmesko nok til at kunne betale huslejen. Disse kurser bliver ikke lavet fordi der er mangel på piercere.. de bliver lavet fordi det giver penge til udbyderen. Enhver kan starte piercingkurser op, og der er ingen kvalitetskontrol på hvad det er de ”lærer fra sig”. Altså: Begrebet ”Autoriseret piercer” findes ikke! Hvem skulle kunne autorisere dem? Deres ”kursus bevis” på væggen er ikke papiret det er skrevet på værd.

”Jamen, man kan da blive piercet mange steder i byen”!

Når du går rundt og ser andre steder hvor de piercer tænker du sikkert: ”Orv det er da billigt, der kan man også blive piercet!”

Problemet er bare at der efterhånden er flere dårlige end gode piercere. Det er ikke noget problem at smutte på et af de efterhånden mange ”piercing kurser” for så at starte et piercing studio ud mellem tøjstativerne i butikken eller fordi man ikke sælger hjemmesko nok til at kunne betale huslejen. Disse kurser bliver ikke lavet fordi der er mangel på piercere. De bliver lavet fordi det giver penge til udbyderen. Enhver kan starte piercingkurser op, og der er ingen kvalitetskontrol på hvad det er de ”lærer fra sig”. Begrebet ”Autoriseret piercer” findes ikke! Hvem skulle kunne autorisere dem? Deres ”kursus bevis” på væggen er ikke papiret det er skrevet på værd. Så nu ved du det også!

Hvad er det så man skal kigge efter?

Først og fremmest er det smarteste at gå efter hvor det er erfaringen ligger...
- Er der nogle der har piercet længe? - Nogen du har hørt en masse godt om? - Hvor bliver dine venner piercet? - Lyt til hvor det er de har de gode oplevelser fra.

Hvad skal man lægge mærke til?

• Lyt til dine venner, se dig omkring. Der er nogle steder der har et godt ry. Hvis ikke ”nogen” kender til pierceren er det måske fordi han er meget ny i faget!
• Henvend dig altid til et studie hvor du kan se at standarden er i top. – Er det et sted hvor man har det som speciale? Eller sælger man også lige tøj eller sko?
• Smykkebutikker har meget sjældent materiel til sterilisation, ej heller den nødvendige viden til at udføre seriøs piercing. – De piercer ofte alligevel: Det er ”bare” kunden det går ud over..
• Kig ind hos de forskellige. Det at have et sjusket studie kunne være en indikation på at man heller ikke tager andre ting alvorligt.
• Studiets placering kan sige en del: Der kan være en grund til at man ikke har råd til at have butik i centrum.
• Hvordan opfører pierceren sig? Er vedkommende lidt for interesseret i din person? Det er IKKE dit intime liv det drejer sig om! Det er din piercing!
• Læg mærke til hvordan de sterile ting bliver behandlet. Er de pakket ind? Eller bliver de bare lagt på en bakke?
• Tilbyder man at bytte fx tungestave eller andre smykker? Selvom det påstås, kan man ikke rense et brugt smykke 100%.
• Tænk over om du ville synes om at have en stav i tungen, som stadig har kalkrester og størknede blodrester fra den sidste bruger?
• Brug også din sunde fornuft, det skal være en god opførsel at blive piercet. Dine personlige grænser skal respekteres. Sig derfor fra og GÅ din vej hvis du ikke føler du bliver respekteret.