Piercing

Piercing, hvordan foregår det?

Kan jeg bestille tid eller skal jeg bare dukke op? Både og! Du er altid velkommen til bare at komme i mine åbningstider, jeg går heller ikke hjem hvis der stadig står kunder i butikken. – Er du kommet bliver du ikke ”snydt”. Omvendt er det ofte en fordel at bestille tid, for har jeg travlt slipper du for at vente hvis du har en tid. Valget er dit, uanset hvad du gør er du velkommen.

Gør det ondt at blive piercet? Det mest almindelige (og mest naturlige spørgsmål). Ja og nej; Du kan mærke når du bliver piercet, men hvis piercingen udføres korrekt med det rigtige udstyr, vil smerten være så hurtig at den vil være ubetydelig. Nogle steder tilbyder man kunderne at bedøve dem med en eller anden form for spray,- jeg finder det unødvendigt og dumt da sprayen på grund af kuldevirkningen kan få hunden til at blive mere ueftergivelig og derved vil der være en risiko for at man skader huden mere ved at stikke i den. Skulle du føle for at bruge noget, så anbefaler jeg EMLA der er et produkt med et bedøvelses plaster. Det kan købes på apoteket for omkring kr. 50.- (og så har du til to gange!)

Hvordan foregår det? Stedet der skal pierces sprittes efter opmærkning af, derefter holdes huden fast med en tang, således at den ikke kan rulle. Tangen der bruges er steril og ligner til forveksling dem der bruges under kirurgiske indgreb. Jeg sætter derefter en kanyle igennem huden på det pågældende sted, således at smykket vil komme til at sidde præcis som ønsket. Da kanylen er hul, passer smykket ned i den og kan derfor sættes i uden yderligere ubehag for dig.

Får man ikke tit betændelse i en piercing?
NEJ! Alt hvad der bliver sat i af smykker er af sterilt, ingen bakterier. Smykkematerialet er Titanium som er et af de få materialer der er 100% allergifrit. Hvis du følger de råd du får med hjem når du er blevet piercet er risikoen meget lille. Mine procedurer og min brochure er lavet i samarbejde med og godkendt af en kirurg.

Piercing med pistol: Jeg bliver tit spurgt hvorfor jeg ikke skyder hullerne i i stedet for at pierce dem i. Det er der flere grunde til. En ”ørehulspistol” kan ikke steriliseres. Man kan allerhøjest tørre den af og det er slet ikke nok. Når man ”skyder” / piercer med pistol vil der altid sætte sig en ”film” af blodpartikler fra den piercede på pistolen. Denne ”film” vil kunne bære forskellige vira videre til den næste kunde. Fx vil det let kunne videregive Hepatitis (smitsom leverbetændelse, som er dødelig). Når man ”skyder” smykker i er der grænser for hvor præcist man kan gøre det og det ses ofte at der opstår små skader i huden fordi det smykke man skyder i ikker skarpt men bliver presset igennem huden af pistolens fjeder. Ydermere er det sådan at de smykker der bliver skudt i ikke egner sig til andet end at sidde i øreflippen. Brugt andre steder vil de give mere gene end gavn. Igen: Jeg skal passe på mine kunder!